iStock_64439153_LARGE.jpg

TIPS & TRICKS


RENGÖR HJÄLMENS VISIR

IMG_0541.jpg

Använd SONAX Fönsterputs för att rengöra visiret på hjälmen efter att du varit ute och kört hoj (och det sitter mängder med insekter på visiret).

Spraya på, vänta 10 sekunder och torka av med mikrofiberduk - rent!!

Funkar även på hela hjälmen.

Tipstack till Erick Ekholm


få bort MOSSBELÄGGNING PÅ TEXTIL

Här är ett exempel där mossa fått fäste på ett cabriolet-tak delvis i textil.

För att rengöra textilen rekommenderar vi SONAX Sommar-Höst avfettning. Det är är en petroleumfri, alkalisk rengöring som funkar bra till rengöring av cabriolet.

Gör såhär: Blöt med vatten först, spraya på koncentrerat, låt verka 5-10 minuter. Skölj med vatten och bearbeta med borste samtidigt. Skölj noga efteråt. Kan behövas upprepas igen på svåra fläckar som suttit länge.


bättre spraybild - avfettning

Ibland kan det krångla med munstycken på sprayflaskor. Exempelvis på flaskan med avfettning som stått sedan förra säsongen. Testa då att ställa ner flaskan i en hink med varmt vatten en stund innan användning.
Då blir medlet lite varmare och mer lättflytande, vilket gör att man får en bättre spraybild från munstycket.


POLLENTIDER

Det perfekta schampot för pollentider! ▫️
SONAX Xtreme Wash & Seal är det perfekta schampot på våren och för den smuts bilarna får då. Använd 25-30 ml schampo i en 10L hink så rengör du och ger bilen en försegling. Funkar på lack, plast, krom och glas. Har bilen redan ett keramiskt skydd så stärker Wash & Seal det befintliga skyddet.
▫️
Unna din bil lite lyx med ren yta och en pärlande effekt som får grannarna att titta lite extra när regnet faller över bilen 😜💦


SKIPPA SVAMPEN

Foto: Viktor Svensson @_viktor_svensson

Foto: @tdc_fix

Foto: Sebastian Khalaf @sebastiankhalaf

Vid lättare smuts och frekvent användande av vårt Rich Fram Shampoo kan man till och med skippa svampen.
Tricket är att att regelbundet vårda bilen och inte låta grov smuts få fäste.

Använd Foam Lance kopplad till högtryckstvätten för att fördela schampot över hela bilen. Foam lancen ger ett tjockt skum som hänger kvar på ytan och ökar tvätteffekten.

SONAX Xtreme Rich Foam Shampoo som vi använt här rengör effektivt och löser fet smts som olja, trafik-film och insekter som inte suttit på bilen för länge. Låt skummet göra jobbet och avsluta med att skölja av.


TJÄRLÖSARE efter vintern

SONAX Tjärlösare

SONAX Tjärlösare

Före

Före

Efter

Efter

Efter vintern när det är dags att börja med vårfixet är vår Tjärlösare på Aerosol grym att ha i dörrgångarna, den hjälper till att lösa asfaltsklägget som trängt in vid trösklarna. Spraya på, låt verka och torka av med en mjuk trasa.


snygga däcksidor

Image-1.jpg

Efter vinterns salt, tjära, modd mm så blir gummisidorna på däcken väldigt bruna och tråkiga.

När man då tvättat och fixat med bilen så ser det ändå tråkigt ut. Många tar och lägger på en däckglans, vilket hjälper lite för stunden, men bidrar sen ofta även den till att däcken blir ännu mer bruna. Detta eftersom man lägger på en produkt utan att ha fått ordentligt rent under.

Om man istället börjar med att sprayapå SONAX Xtreme Intensivavfettning på däcksidorna så rinner den bruna smutsen av däcken utan att man ens behöver skrubba - och de blir svarta som original.

Perfekt underlag för att få längre effekt med däckglans eller bara låta däcken vara originalsvarta efter rengöringen.


Skumförsegling

Gör som proffsen 👌🏽
Ett tips för de som har Foam Lance till sin högtryckstvätt. Förutom våra trevliga skumschampon i den, så kan man faktiskt använda den till att försegla hela bilen supersnabbt. 

Man tar Sonax Wash & Seal och kör den blandat 1+6 med vatten i Foam Lancen. Skummar över bilen och sköljer av, vips så har man ett skydd som håller ca 2 månader med härlig glans och vattenavrinning...

Wash & Seal blir på så sätt en skumförsegling.


Kupémattorna

För att ge kupémattorna (gummi) en rejäl uppfräschning rekommenderas följande:

Det viktigaste med golvattor av gummi är att de inte blir hala framförallt på förarsidan. Där funkar SONAX Interiör Shampoo eller Car Interior Cleaner bäst. De rengör och fräschar upp utan att tillföra glans eller halt ytskikt.

På övriga passagerar-mattor kan man använda vår nya SONAX Plastic Detailer om man vill ha lite djupare svärta och glans.


RENA DUSCHVÄGGAR

Foto: Unsplash

Ett vardagstips när det kommer till att göra rent glasväggarna i duschen:

Börja med att tvätta som vanligt, nästa steg är att spruta på SONAX Spray & Seal på duschväggarna och slutligen att skölja av med vatten.

Glasväggarna håller sig klara och rena mycket längre och enklare.